Göta Energi – recension & omdöme

Göta Energi är ett elbolag och elleverantör från Göteborg som är den starkast växande aktören på marknaden idag. Deras tillväxtresa beror mycket på hur de sätter kunden i fokus och hur de håller priserna nere. Vi har tittat närmare på bolaget och och deras tjänster ger vårt omdöme om dem.

Innehållsförteckning

Göta Energis erbjudande

Elleverantören har erbjudanden både för företag och privatpersoner. För företag finns möjligheten att välja mellan fast avtal, rörligt, en mix eller mikroproduktion. Företag måste kontakta Göta Energi för att få ett erbjudande och teckna avtal medan det är betydligt enklare för privatpersoner som kan sköta det mesta online.

För privatpersoner finns dessa avtal att välja mellan:

 • Vintertrygg. Ett mixat elavtal som innebär att man automatiskt byter mellan ett rörligt och bundet elpris två gånger per år. Man har ett rörligt elpris under perioder på året när priset konsumtionen av el är låg och därmed även priset lågt, normalt sett under sommaren. Och så har man ett stabilt bundet under vintern när det finns större risk för pristoppar.
 • Spot On. Ett rörligt alternativ med fri månadsavgift och inga påslag under de första 12 månaderna. Väljer man detta alternativ har man ingen uppsägningstid, den är 0 månader. Det här är bolagets mest populära alternativ.
 • Fast-El. Ett bundet abonnemang för dig som vill ha extra trygghet. Du blir försäkrad mot eventuella pristoppar och kraftiga och plötsliga uppgångar. Avtalet gäller i 18 månader från första leveransdag.

Läs även: Jämför elavtal och hitta bästa elbolaget

Aktuella rabatter

Göta Energi är kända för att ha fina erbjudanden och bra rabatter. Vissa är konstanta medan andra är kampanjer. De här rabatterna kan du som kund få idag:

 • 12 månaders fri månadsavgift. Ju mer el du gör av med desto större bli rabatten. Gränsen för den högra rabatten om 828 kronor går vid 5000 kWh/år. Detta enkla men bra erbjudande gör dem till ett av de billigaste alternativen på marknaden.
 • 1 bonustimme per dag. De bjuder helt enkelt på 1 timmes el varje dag.
 • Prisgaranti. Om du inte får ett lägre priserbjudande när du ansöker hos dem, jämfört med vad du har idag, så kommer de se till att du får en lägre månadskostnad.
Se pris Göta Energi
Skärmklipp från Göta Energis hemsida

Påslag hos Göta Energi

Göta Energis påslag är endast 1 öre per kWh. Dessutom bjuder de på det under de 12 första månaderna.

Avgifter och bindningstider

Avgifterna beror lite på hur mycket el du förbrukar på ett år. Ligger du under 5000 kWh så ligger månadsavgiften på 49 kronor medan den ligger på 69 kronor om du gör av med mer än 5000 kWh per år. Även här bjuder de på de 12 första månaderna. Avgifterna sticker inte ut jämfört med konkurrenterna där det finns både något billigare och något dyrare. Dock sticker de ut med det kostnadsfria första året.

Vad gäller bindningstiderna är den 0 månader om du väljer ett rörligt avtal med 90 dagars uppsägningstid medan Fast-El har 18 månaders bindningstid och 30 dagars uppsägningstid.

Götene Energi elavtal

Nu en del av Fortum

Undersök vilket elpris du kan få hos Göta Energi, nu en del av Fortum. Bolaget har en prisgaranti vilket garanterar att du kommer sänka dina elkostnader om du byter till dem.

Fördelar med Göta Energi

Göta Energis stora fördelar ligger främst i deras prissättningar och vanligt förekommande rabatter. Men, det finns naturligtvis fler fördelar än så med den starkast växande aktören på marknaden. Bra priser är det viktigaste men inte det enda som krävs för att locka över kunder i en trögflyttad bransch.

 • Göta Energi har låga påslag – endast 1 öre.
 • Har prisgaranti. Prisgarantin innebär att du är garanterad att sänka dina elkostnader om du byter till dem i jämförelse med den aktör du använder dig av idag.
 • De erbjuder 12 månader med fri avgift.
 • Bonustimme.
 • Fina rabatter.
 • Bra och användarvänlig hemsida.
 • Brett utbud av tjänster.
 • Möjligt att teckna vintersäkrade avtal
 • Möjligt att dela upp betalningar.

Nackdelar

 • Ingår el från fossila bränslen. Går att slippa om man använder ”rent vatten” mot ett tillägg. Övriga har en mix av energikällor där exempelvis fossila bränslen står för 26 %. Är du en motståndare till kärnkraft är det också ett dåligt val att inte välja rent vatten då kärnkraft står för 27 % i mixalternativet.
 • Något höga månadsavgifter vid hög förbrukning.

Läs även: Hitta bästa elavtalet – jämför aktörer

Kundernas omdöme av Göta Energi (nu en del av Fortum)

Göta Energi har några av branschens mest nöjda kunder vilket också deras fina tillväxtresa vittnar om. Trots det har de ett ganska lågt snittbetyg på Trustpilot med endast 2,8. Vad det beror på är svårt att sia om men det ligger nog lite i branschens natur med kunder med stora förhoppningar om riktigt låga priser men tyvärr skiljer sig sällan aktörerna åt särskilt mycket. Omdömet ska dock tas på fullaste allvar och det gör också Göta Energi som tar sig tid att svara alla missnöjda kunder eller potentiella kunder. På uppsidan finns många goda betyg på deras kundservice och snabba processer. På nedsidan finns kommentarer om en aggressiv försäljningstaktik i vissa fall.

Ekonomisajtens omdöme

Det är i ärlighetens namn svårt att sätta betyg på elbolag då de inte skiljer sig nämnvärt åt, och att de själva inte styr den globala marknaden de rör sig på. Vår egen erfarenhet av Göta Energi är dock mycket god med en bra och trevlig kundservice. De har en tydlighet kring sina erbjudanden på sin hemsida så det blir enkelt för alla som funderar på att välja dem att få en snabb bild av både pris och villkor för avtalen. En ganska stor nedsida, och den kanske enda vi sett, är att man endast kan välja 100% förnybar energi mot en extra kostnad. Det känns inte helt rätt i tiden.

Vårt samlade omdöme: 4,4/5

KONTAKTINFO

Hemsida: gotaenergi.se
E-post: använd formulär
Telefon: 020-23 15 00
Öppettider support: Helgfri måndag-torsdag 9-17, Helgfri fredag 9-1, Röda dagar stängt
Adress: Göta Energi, Box 3218, 400 10 Göteborg

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsidan
Avgifter och villkor
Hållbarhet
Support
4.4
Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.