Banker med högst & lägst räntor

Räntehöjningarna har duggat tätt under våren och prognoserna tyder på att det kan fortsätta. Enligt vissa prognoser upp mot över 4% till 2024. Stigande boräntor slår hårt mot hushållens plånböcker som redan påverkats negativt av högre energi- och drivmedelspriser. Ny statistik om bolånegivarnas snitträntor visar var hushållet har fått högst respektive lägst boränta hittills i år. Hypotekets kunder har fått den lägsta boräntan och Nordeas kunder har fått den högsta och skillnaden är hela 0,57 procentenheter.


Lägsta snitträntor bolån 2022

Läs även: Recension av Hypoteket Bolån

Snitträntorna skiftar ofta från månad till månad, ofta på grund av volatilitet på räntemarknaden men många aktörer passar då också på att öka sina marginaler. En tydlig nivåskillnad syns mellan utmanarna och de mer traditionella aktörerna trots att de i grund och botten erbjuder samma produkt – bolån med tre månaders bindningstid. Skillnaden i pris är stor, hela 0,57 procentenheter mellan högsta och lägsta räntan. För ett bolån på 3 miljoner kronor och 60 procents belåningsgrad blir skillnaden i räntekostnad drygt 17 000 kr per år eller strax över 1 400 kr per månad före skattereduktion.

Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.