Köpekontrakt båt (Gratis mall)

Gratis mall för att skriva köpekontrakt vid försäljning och köp av begagnad båt.

Generellt om köpekontrakt för båt

Ett köpekontrakt bör alltid redovisa skicket på båten, nödvändigt information om dess maskineri, vilken utrustning som ingår i den samt om det finns några kvarvarande garantier. Vill man sedan ha med fler delar som reglerar och villkorar köpet går det enkelt att lägga till med vår mall.

Köparens och säljarens ansvar för affären

Vid varje köp av begagnad båt kommer ansvar för både köparen och säljaren. Det ansvaret kan man inte lämpa över på den andra parten.

Köparens ansvar

Det är upp till köparen av båten att undersöka och eventuellt provköra den. Hittar man brister och påtalar dem så kommer man överens med säljaren om det ska påverka priset eller vem som eventuellt ska åtgärda bristerna. Köparen kan inte ställa krav på åtgärdande av brister efter att affären avslutats.

Säljarens ansvar

Säljarens ansvar i sin tur ligger i att ha rätten att sälja båten, det vill säga vara ägare av den och att det inte finns några avbetalningar kvar på den. En säljare kan givetvis sälja åt någon annan om denna erhållit en fullmakt från den rättmätige ägaren. Utöver det ska säljaren intyga att båten lämnas över i det skick som står i köpekontraktet. Brister som uppstått efter avtalet signeras ansvarar säljaren för.

Ladda ner: Gratis mall för köpekontrakt båt

Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.