Köpekontrakt husvagn & husbil

När du som privatperson ska köpa eller sälja husvagn eller husbil är det viktigt att upprätta ett köpekontrakt/köpeavtal. Avtalet ger trygghet åt bägge parter som ingår i affären.

I en affär mellan två privatpersoner gäller alltid köplagen om inget annat definieras i ett köpekontrakt. Avtalet mellan parterna ska alltid anses vara skäligt och får inte vara endast den ena parten till gagn. Avtalet ska upprättas i två exemplar som signeras av båda parter. Vill man lägga till punkter efter det att avtalet ingåtts måste både säljare och köpare vara överens om det, en part kan inte allena kräva ändringar i ingånget avtal. Vår mall för köpekontrakt husvagn är gratis och underlättar er affär. Vill ni vara 100% säkra på att det är juridiskt korrekt rekommenderar vi att ni låter en jurist snabbt se över det. Genom att använda vår mall kan ni dock, även om ni anlitar en jurist, spara både tid och pengar.

Ladda ner: Gratis köpekontrakt för husvagn och husbil

Tänk på detta kring köpekontrakt för husvagn eller husbil

Ett köp av husvagn eller husbil är ett bindande avtal där du är bunden att följa alla avtalets villkor. Det kan inte ändras utan att både parterna är överens om ändringen.

När ett ägarbyte har tagit plats ska du tillsammans med den andra parten skicka in en anmälan om bytet till Transportstyrelsen. Det är dock den tidigare ägaren, alltså säljaren, som är huvudansvarig för att anmälan kommer in. Den nya ägaren, alltså köparen, måste i sin tur trafiksäkra husvagnen eller husbilen samma dag som ägarbytet sker.

Köpekontrakt för husvagn är endast ett av våra flertalet gratis köpeavtal. Vi har avtal även för bland annat:

TIPS! Köp juridisk korrekt köpekontrakt billigt hos Lexly
Vill du vara 100% säker på att ditt köpekontrakt är juridiskt korrekt kan du använda dig av Lexly och deras digitala tjänst. Det är inte bara billigt utan går också otroligt snabbt och smidigt.

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.