Mall VD-avtal

Ett VD-avtal skiljer sig en del från från ett vanligt anställningsavtal. På den här sidan kan du läsa mer om vad du behöver tänka på när du skriver avtal med en verkställande direktör. Här kan du även ladda ner en gratis mall för avtalet.

Vad är egentligen ett VD-avtal?

Ett VD-avtal är helt enkelt en form av anställningsavtal som gäller för en verkställande direktör. Det skiljer sig ofta ganska markant från ett avtal med en vanlig medarbetare av den enkla anledningen att en VD har ett helt annat uppdrag än vad de har. Det är också så att VD:n inte omfattas av lagen om anställningsskydd (LAS) vilket gör det ännu viktigare att formulera ett skriftligt avtal, för alla inblandade parter.

Ett VD-avtal består av många punkter av vilka vi redovisar de flesta nedan. En av de viktigaste är dock att säkerställa vad VD:n får och inte får göra med den känsliga och affärskritiska information hen tillhandhåller i sin roll. I avtalet ska det också finnas bestämmelser kring vad som sker om hen bryter mot den överenskommelsen.

Ladda ner gratis VD-avtal – Word

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.