Årsredovisning Online – omdöme & recension

Det blir allt vanligare att göra sin årsredovisning online och inom några år ser det även ut att bli standard. Därför är det viktigt att hitta en bra digital tjänst som man trivs med för att göra sin egen årsredovisning. Årsredovisning Online är en sådan tjänst och vi har tittat närmare på den och ger vårt omdöme om den. Tjänsten gäller endast redovisningar enligt K2-regelverket.

Vad går tjänsten ut på?

Varje år så ska alla aktiebolag skicka in en årsredovisning, en ekonomiska sammanställning av räkenskapsåret, till Bolagsverket. Den årsredovisningen ska följa ett särskilt regelverk och för mindre aktiebolag gäller då K2-regelverket. Årsredovisning Online är en tjänst som har digitaliserat hela processen och gör det enklare och tryggare för alla AB-ägare att lämna in sin årsredovisning, de har helt enkelt koll på alla regler så att andra slipper.

Varför använda Årsredovisning Online?

Det finns många fördelar med att använda en digital tjänst för att skapa sin årsredovisning. Vi har listat några av de främsta säljargumenten för Årsredovisning Online:

 1. Du får en färdig årsredovisning och deklaration med några få klick. När årsredovisningen sedan är helt klar kan du ladda ner en fil och skicka in direkt till Bolagsverket. Givetvis går det att göra ändringar under arbetets gång.
 2. Det är smidigt och enkelt. Du kan koppla de flesta bokföringsprogram mot tjänsten (se lista) och ladda in dina siffror direkt i verktyget utan att behöva lägga in en enda siffra själv. Sedan går du igenom alla steg i processen tillsammans med deras enkla digitala stöd, mest handlar det om att kontrollera och godkänna.
 3. E-signering och digital inlämning av årsredovisningen. Slipp papper och manuell hantering i Bolagsverkets formulär.
 4. Tryggt och säkert. Med Årsredovisning Online kommer det inte bli några som helst räknefel.
 5. Ännu enklare år 2. När du använder tjänsten åren efter ditt första år blir det ännu enklare. De sparar dina uppgifter och du slipper därmed en hel del dubbelarbete.
 6. Molnbaserad tjänst. Yes, du slipper uppgraderingar, göra egna backuper och annat strul.

Läs även: Gratis mall för årsredovisning

Hur fungerar Årsredovisning Online?

Det är väldigt enkelt att göra sin årsredovisning med denna onlinetjänst. Gå igenom nio enkla och snabba steg och du har en färdig och inlämnad årsredovisning.

Importera den bokföring som du redan har för räkenskapsåret, eller lägg in allt manuellt. Det gör du enkelt genom att följa den inbyggda guiden. Verktyget skapar sedan en årsredovisning samt en inkomstdeklaration 2 åt dig. Du kan antingen koppla ÅR Online direkt mot ditt bokföringsprogram eller ladda upp en SIE-fil som du får från leverantören av bokföringsprogrammet.

Följ sedan de nio stegen för att kontrollera alla siffror. Du går igenom dina företagsuppgifter, resultaträkning, balansräkning, gör en skatteuträkning och går igenom resultatdispositionen. Sedan skriver du noter och förvaltningsberättelse innan du lägger till företrädare för at slutligen skicka in din årsredovisning. Går allt som det ska och alla siffror är rätt från bokföringen tar det inte mer än 15 minuter.

Informationsfilm från ÅR Online

Vad kostar tjänsten?

Årsredovisning Online är, enligt vår värdering, en väldigt billig tjänst med tanke på vad du får. Prisbilden ser olika ut beroende på hur många årsredovisningar du behöver göra där det finns en mängdrabatt. Inkomstdeklaration 2 ingår i alla prisalternativ.

1 årsredovisning

Kostar 1396:- per årsredovisning.

5 årsredovisningar

Kostar 1000:- styck

10+ årsredovisningar

Kostar 800:- styck

Vad ingår i priset?

Årsredovisning online är en komplett tjänst och även detta ingår i priset.

 • Årsredovisning enligt K2-regelverket
 • Support. Du når dem via chat, telefon eller e-post.
 • Inkomstdeklaration 2. När du gjort klart din årsredovisning erhåller du en fil som du kan ladda upp hos Skatteverket. Du kan alltså göra även din deklaration på bara några minuter.
 • Digital signering. Skriv under med ditt BankID, Snabbt och säkert. 
 • Beräknings av skatt. Få snabbt besked om vilken bolagsskatt du kommer att få betala
 • Protokoll från bolagsstämman.
 • Revisionsberättelse digital väg. Förutsätter att du har revisor förstås.

Vårt samlade omdöme av Årsredovisning Online

Vi på Ekonomisajten använder själva Årsredovisning Online och är mycket nöjda med tjänsten. Det är en otroligt smidig och enkel process från start till mål och stöter man av någon anledning på problem så har de en snabb och bra support. Kostnaden för att göra en årsredovisning är väldigt lågt med tanke på dokumentets vikt och du kan alltid känna dig säker på att produkten du får är rätt och riktig. Det enda vi egentligen tycker behöver förbättras är att de, av säkerhetsskäl, inför inloggning med BankID. Idag loggar du in med användarnamn och lösenord och det kan kännas något otryggt i sammanhanget.

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Användarvänlighet
Process
Pris
Support
Säkerhet
4.8
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.