Creddo företagslån – omdöme och recension

Creddo är en relativt ny jämförelsetjänst på marknaden (2019) som jämför företagslån. Creddo hanterar både låga belopp och betydligt högre, ända upp till 10 mkr. Löptiderna varierar från korta till långa beroende på situation och förutsättningar. Tjänsten kostar inget för den som testar eller nyttjar den och är givetvis under tillsyn av Finansinspektionen och därmed en säker spelare.

Låna pengar genom Creddo

Hos Creddo är det möjligt att jämföra lån hos över 20 olika långivare och banker där de bland annat samarbetar med Marginalen Bank, Capcito, Approva och Fedelta. Det är en smidig tjänst som primärt riktar sig mot småföretagare.

Creddo hemsida start
Detaljer kring deras erbjudande
Lånebelopp10.000 kr – 10.000.000 kr
Löptid1 mån – 5 år
RäntaFrån cirka 6% och uppåt
FöretagsformerAktiebolag, Enskild Firma, Kommandit, HB
Lösa lån i förtid?Ja, utan extra avgift
LånetyperFöretagslån, endast

Så här enkelt ansöker du om företagslån hos Creddo

Det är mycket enkelt att ansöka om företagslån hos Creddo:

 • Besök deras hemsida genom att klicka här.
 • Välj lånebelopp med reglaget.
 • Ange hur lång löptid du vill ha lånet.
 • Uppge dina person- och kontaktuppgifter.
 • Förklara vad ditt lån ska finansiera. Det finns ett antal förhandsalternativ men du kan också uppge annan anledning.
 • Välj företag som lånet ska gälla om du har fler än ett. Du kan fylla i det manuellt men Creddo hämtar även alla de företag automatiskt som är kopplade till ditt personnummer.
 • Ansök genom att signera med Bank-ID och vänta på dina låneförslag. Det tar ungefär 24 timmar (eller kortare) innan du börjar få erbjudanden.
 • Välj det lån som passar dig bäst. Ta alla delar av lånet i beaktande, inte endast räntan.

Fördelar och nackdelar med Creddos företagslån

Fördelarna

 • Otroligt snabb och enkel jämförelsetjänst som automatiskt hämtar företag utifrån ditt personnummer.
 • Det går väldigt fort att ansöka på deras snygga och lättanvända hemsida.
 • Erhåll ett stort antal låneförslag inom bara några timmar.
 • Det går att ansöka även med betalningsanmärkningar. Det kan dock påverka erbjudandet.
 • Trots att de söker hos flera långivare tas endast en kreditupplysning.
 • Det är 100% gratis att använda tjänsten.
 • Ingen förbindelse förrän avtal är signerat.

Nackdelarna

 • Det är i ärlighetens namn svårt att finna något som ger dem en nackdel i jämförelse med konkurrenter på marknaden. De är dock ett nystartat företag Creddo och därmed få kundomdömen om den. De som finns är däremot generellt mycket positiva. Det är också viktigt att veta att även om de är nya så drivs företaget av erfarna personer. Det är dessutom inte de som ger själva lånet, de förmedlar det endast.

Vårt omdöme om Creddo

Ekonomisajten bedömer det som spännande och seriös tjänst som kommer rendera stor framgång framöver. Det kostar inget att testa och du kan inte annat än att bli besviken. Du skriver inte upp dig på något såvida du inte hittar ett lån du tycker passar bra.

Låneprocessen med deras enkla verktyg är väldigt smidig och sparar dig mycket tid, då du inte behöver skicka massa olika ansökningar utan det räcker med en. Creddo gör resten. Se vårt samlade betyg nedan.

Vanliga frågor om tjänsten

Går det ta lån med betalningsanmärkning?

Ja, det är inget hinder för att göra en ansökan genom Creddo. Du kan dock räkna med att du inte kommer få lika många, och lika bra, erbjudande som utan en.

Hur tjänar Creddo pengar egentligen?

Tjänsten är ju helt gratis att nyttja så frågan är bra, kan det finnas dolda avgifter? Men nej, de får helt enkelt provision på de lån som de förmedlar.

Hur fort går det att få låneerbjudanden?

Senast inom 24 timmar efter du skickade din ansökan bör de dyka upp.

Hur fort får man lånet utbetalt?

Creddo samarbetar ju med olika långivare och banker och där gäller deras villkor. Det går dock fort att signera skuldebrevet med Bank-ID och ofta kan lånet betalas ut redan samma dag, förutsatt att det är en arbetsdag.

Vad har Creddo för samarbetspartners?

De samarbetar med många olika långivare och banker. Ett urval är: Aros Kapital, Avida Finans, Approva, Billecta Finans, Capcito, Capital Box, Collector Bank, Froda, Fedelta, IMH Credit Solutions, OPR-Finance, Qred, Qapitala, DBT, Mynt och Corpia.

Kan nystartade företag också få lån?

Ja. Det kan dock kräva mer dokumentation som affärsplan, årsbudget och/eller en avbetalningsplan. Allt som stärker tron på ditt företag är en bra idé att skicka med.

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Ansökningsprocess
Nätverk av långivare
Support
4.5
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.