Ångerblankett (Gratis mall)

Alla företag är skyldiga enligt lag att skicka en ångerblankett till sina kunder om det avtal som man har ingått med dem omfattas av ångerrätten. Den blanketten skickar man med fördel innan avtalet har signerats av båda parter. Om företaget av någon anledningen inte kan göra det måste de skicka det med avtalsbekräftelsen. Det är viktigt att delar av blanketten redan är ifylld innan den skickas iväg. De delarna handlar om information om företaget.

Kunden, eller konsumenten, använder blanketten i sin tur om denne önskar ångra ett ingånget avtal. Du som konsument ska alltid tänka på att spara en kopia av blanketten du skickar in som bevis på att du har informerat företaget om att du ångrar avtalet.

Ladda ner gratis ångerblankett

Det är bra att veta att det inte finns några krav på att ångra sig skriftligen. Däremot är det bra att göra det på det viset för att kunna bevisa att man gjort det, ifall en tvist av någon form uppstår. Ladda gärna ner Konsumentverkets blankett nedan.

Ladda ner: Gratis ångerblankett

OBS! Har du ingått avtal i en butik gäller inte ångerrätt enligt lag.

Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.