Arbetsorder (Gratis mall)

En arbetsorder är en instruktion eller redogörelse för hur, var och när en arbetsuppgift ska utföras. Arbetsordern innehåller detaljerad information för att säkerställa att inga missförstånd sker och att arbetet utförs på det sätt som beställaren önskar.

Det är lite olika kring vad den innehåller men generellt sett innehåller den information som:

  • Tidplan/tidplaner
  • Information kring materialval
  • Budget
  • Ansvarsfördelning

En arbetsorder är en trygghet för alla parter för att säkerställa att projektet genomförs på ett effektivt och strukturerat sätt.

Ladda ner gratis mall

Här nedan kan du ladda ner en mall för att upprätta en arbetsorder. Mallen är enkelt uppbyggd och du anpassar den utan problem efter din egen bransch och dina egna behov.

Ladda ner: Gratis mall för arbetsorder

Läs även: Förmedlingsavtal och förmedlingsuppdrag

Mall för arbetsorder - ladda ner gratis

Vanliga frågor om arbetsorder

Hur skapar jag en arbetsorder?
Det enklaste sättet är att ladda ner vår gratis mall ovan och vid behov anpassa den efter den egna verksamheten. Det finns även diverse projektverktyg som kan hjälpa dig med det, mot en kostnad.

Vem är ansvarig för att utföra arbetsordern?
Det är beställaren som upprättar arbetsordern medan det är den som tilldelats den som ansvarar för att den uppfylls enligt direktiven. Det kan vara en person eller en grupp. En arbetsorder kan både skrivas för den interna organisationen eller för att tilldelas en leverantör.

Hur håller jag koll på arbetet under dess gång?
Om du använder dig av ett projektverktyg kan du följa arbetets gång genom det. Har du inget sådant är det viktigt med regelbundna avstämningar och möten.

Hur hanterar jag ändringar eller problem som uppstår under arbetsorderns genomförande?
Det är en god idé att sätta upp en plan för det innan arbetsordern utdelas men innehåller nästan alltid ett möte med ansvarig för arbetsorderns utförande där ni går igenom ordern och hur ni på bästa sätt kan hamna rätt igen.

TIPS! Skriv avtal online!
Hos Lexly
kan du skriva fler olika typer av företagsavtal online, som är garanterat juridiskt korrekta. Det sparar både tid och pengar åt dig som företagare då det går fort och du slipper dyra juristbyråer. Fyll i deras formulär och de genererar automatiskt ett tillförlitligt dokument till dig. Försäkring ingår alltid.

Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.