Kallelse bolagsstämma (Gratis mall)

Gratis mall för att kalla till bolagsstämma i ett aktiebolag. Stämman kallas också många gånger årsstämma, vilket den även gör i aktiebolagslagen.

Allt aktieägare som är registrerade i den så kallade aktieboken har rätt att delta på stämman och ska erhålla en kallelse enligt lag. Stämman är bolagets högst beslutande organ och på den beslutas bland annat vilka som ska ingå i dess styrelse och vilka ersättningar de ska erhålla för sitt uppdrag. Kallelsen ska skickas oavsett storlek på aktiebolag, och för småföretagare fungerar vår gratis mall riktigt bra.

När ska man kalla till årsstämma (ordinarie bolagsstämma)?

Den måste skickas inom spannet 4-6 veckor innan stämman ska ta plats. Den får alltså skickas som tidigast sex veckor innan och absolut senast fyra veckor innan. Är det ett privat aktiebolag kan den dock skickas så sent som två veckor innan om det framgår i bolagsordningen.

Ladda ner gratis mall

Vår mall är enkelt strukturerad men följer riktlinjerna för hur en kallelse ska se ut. Har ni en egen visuella identitet kan ni enkelt kopiera innehållet och använda er egen design, annars kan ni utan problem använda mallen rakt av. Mallen är i Word.

Ladda ner: Gratis mall för bolagsstämma

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.