Rekvisition (Gratis mall & info)

En rekvisition är enkelt förklarat en beställning av en tjänst eller en vara. Den kallas många gånger även inköpsorder.

Vad används en rekvisition till?

Det kanske vanligaste sättet en rekvisition används till, och det mest kända, är när en anställd behöver terminalglasögon och arbetsgivaren ger sitt medgivande att beställa sådana hos en optiker. I dessa fall behöver medarbetaren ta med sig inköpsordern till optikern för att denna ska godkänna glasögonen. Den går dock att applicera på alla typer av inköp som en anställd ska göra men den där arbetsgivaren ska vara betalare av varan eller tjänsten.

Läs även: Mall och info om anställningsavtal

Vilka delar ska finnas med på inköpsordern?

En rekvisition, eller en inköpsorder, är inget komplext dokument och är inte svårt att fylla. Det finns dock några delar som alltid ska vara med:

  • Fullständigt namn på vem beställningen gäller, alltså t.ex. den som ska använda terminalglasögonen.
  • Vad rekvisitionen gäller, vilken typ av inköp den avser.
  • Fakturauppgifter till arbetsgivaren med referens.
  • En signatur från ansvarig chef.

Ladda ner gratis mall

I mallen nedan gäller beställningen företagshälsovård för en anställd men den kan enkelt justeras att gälla något annat, som exempelvis en synundersökning eller naprapat.

Ladda ner: Gratis mall

TIPS! Billiga mallar till ditt företag
Hos juridiskadokument.nu kan du köpa juridiskt korrekta mallar till ditt företag för en bråkdel av vad det kostar att anlita en byrå för att upprätta dem. Dessutom ingår support i det redan låga priset.

Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.