Gratis fakturamall

Ladda ner vår mall för faktura helt gratis. Den passar perfekt för enskilda firmor och mindre aktiebolag med få fakturor att hantera och som inte är i behov av ett faktureringsprogram.

Så fungerar vår fakturamall

Vår gratis fakturamall är gjord som pdf och fungerar därmed för alla utan särskilda krav på operativsystem, den fungerar helt enkelt vare sig du har PC, Mac eller använder Linux.

Du fyller själv i alla fakturauppgifter och summor/antal medan mallen räknar ut det totala faktura- och momsbeloppet åt dig. Den väljer automatiskt 25% i moms åt dig men du kan enkelt lägga olika belopp på olika momsbelopp beroende på tjänst eller produkt du fakturerar för – mallen räknar alltid ut rätt totalsumma oberoende av vilken moms du väljer.

Ladda ner mallen gratis – pdf.

Det här måste en faktura innehålla för att vara korrekt

Det finns uppgifter som alltid måste vara med på en faktura för att anses godkänd av Skatteverket

Ditt företags kontaktuppgifter, orgnummer och säte

Allt framgår tydligt av vår fakturamall. på Fakturan ska du ha med företagsnamn och företagets registrerade adress, organisationsnummer samt eventuellt momsregistreringsnummer (alla är ej momsregistrerade). Innehar du har F-skattsedel bör du också upplysa om det. Uppge även ditt telefonnummer och om du önskar att kunden ska kunna betala – även bank- eller plusgironummer.

Kundens kontaktuppgifter

Ange kundens eller företagets fullständiga namn och adress. Det kan också vara bra att lägga till ett personnamn för att underlätta kundens hantering.

Datum för fakturering

Ange dagen då fakturan skickas samt när den senast ska vara betald.

Fakturanummer

Fakturanummer ska alltid vara med och tänk på att numreringen ska vara löpande och obruten. Exempelvis 2021-01, 2021-02, 2021-03 och så vidare.

Information handeln/köpet

Beskriv tydligt vad kunden har köpt av dig, när den gjorde det och antalet som denna köpte. Det spelar ingen roll om det är en vara eller tjänst, det ska specificeras. Tjänster betalas ju normalt dock per timme så då anger du antal timmar. Tar du betalt för någon form av utlägg ska det också vara tydligt.

Total- och momsbelopp

Ange den totala summan som kunden ska betala och hur mycket moms som gäller. Var också noga med vad en försening kostar kunden.

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.