Bli en framgångsrik affiliate

Det finns stora möjligheter att tjäna pengar på dina hemsidor som en affiliate om du arbetar på rätt sätt – och har en stor dos tålamod. Vi ger några bra tips.

1. Tålamod och kontinuitet

Det är viktigt att förstå att du inte kommer kunna starta upp en hemsida och börja tjäna pengar på den inom en vecka eller två, särskilt inte om du har tänkt tjäna pengar på den genom olika annonser. Har du bråttom med att få in pengar är det inte rätt strategi för dig.

Men, om du har en stor dos tålamod och är beredd att jobba för det finns det möjligheter att tjäna bra med pengar på det. Vägen till pengarna och avkastning på dina affiliates är att hamna högt upp i sökmotorerna, framför allt Google. Så se till att arbeta hårt med ditt innehåll och optimera för sökmotorerna (SEO). Det gäller att din hemsida både är omtyckt av besökarna och av Google så se till att tänka på dem båda när du designar din hemsida och skriver ditt innehåll.

I början kommer du bara tjäna småpengar så i början kommer du arbeta massor utan att tjäna nåt på det, men belöningen kommer om du bara håller i. Som med nästan allt annat.

2. Testa dig fram till bra resultat

När din hemsida väl har fått upp ett bra antal besökare per vecka bör du börja få avkastning på dina affiliateprogram. Affiliateprogram hittar du på exempelvis Adrecord och Adtraction. Om du inte får det har du förmodligen inte placerat dem på rätt sätt eller inte satt dem i rätt sammanhang. Så ta några sidor och testa att göra lite annorlunda där och jämför med hur det var innan. Gör inte om allt på en gång utan småjustera och analysera.

3. Håll dig uppdaterad om affiliate och Google

På internet ändras regler och villkor snabbt och det gäller att hålla sig uppdaterad och vara proaktiv. Det kan komma nyheter inom både SEO och affiliate som ställer om det ganska rejält men om du ligger ett steg före dina konkurrenter, genom att hålla dig uppdaterad, finns det mycket att vinna på dessa förändringar.

4. Sätt höga mål för din hemsida

Vill du tjäna stora pengar på din hemsida och att vara affiliate måste du också vara bland de bästa i ditt segment, och varför inte den allra bästa. Jobba hårt, analysera och justera ditt innehåll hela tiden och håll stenkoll på konkurrenter. Om de skriver om samma sak som du gör, då gör du det bättre och mer optimerat både för Google och dina affiliates.

5. Hitta bra samarbeten

Var inte rädd för att inleda samarbeten med andra inom branschen eller en bransch som liknar din. Det kan till exempel handla om bolla idéer och hålla koll på nyheter åt varandra, att ni av SEO-skäl utbyter inlänkar, skriver blogginlägg på varandras sajter. Eller nåt helt annat, var kreativ i ert samarbete. Och kom ihåg, är du generös är chansen betydligt större att du går något tillbaka.

Låter det som nåt för dig? Signa då upp dig på något eller några av dessa affiliatenätverk:

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.