8.5 C
Stockholm
torsdag, oktober 21, 2021

Kompanjonsavtal – gratis mall och tips

HemDokumentmallarKompanjonsavtal - gratis mall och tips

Ett kompanjonsavtal är detsamma som ett samarbetsavtal och kan skrivas för egentligen vad som helst där två eller fler parter ska arbeta tillsammans. Parterna kan vara bolag, organisationer eller två privatpersoner. Ja, allt typer av konstellationer.

Ett avtal av denna sort kräver inte ett skriftligt underlag, utan det räcker gott med muntligt. Däremot rekommenderar vi starkt att upprätta det skriftligen för att undvika eventuella konflikter i framtiden. Genom ett kompanjonsavtal styr ni villkoren för partnerskapet och det blir svårare att ifrågasätta innehållet i det i framtiden.

Aktieägaravtal v/s kompanjonsavtal

Ett aktieägaravtal, eller motsvarande variant för andra bolagsformer, är inte detsamma som ett kompanjonsavtal. Däremot är det enkelt att lägga till de delarna i aktieägaravtalet och brukar normalt sett göras så att det på så vis fungerar som både och. Det finns dock inga krav på det utan de är i sitt grundutförande två skilda saker.

Gäller det ett aktiebolag bör dock ett aktieägaravtal skrivas och då är det att rekommendera att ni sätter alla villkor för ert kompanjonskap i det.

Ladda ner gratis mall

Vi erbjuder en enkel och gratis mall i Wordformat som du kan ladda ner nedan. Vill ni ha professionell hjälp med att skriva ett kompanjonsavtal rekommenderar vi varmt Lexly, de har rätt mallar för ändamålet och en mycket bra support som står stand-by. Det är en relativt liten kostnad för att känna sig trygg i sitt partnerskap.

Ladda ner wordmallGratis!

Skriv ditt kompanjonsavtal online istället
Vill du ha hjälp med att skriva ett korrekt och riktigt proffsigt aktieägaravtal kan du ta hjälp av Lexly – där du kan skriva avtal online med support av en jurist. Med ett korrekt avtal säkerställer ni att alla lagar och regler följs, vilket i värsta fall kan orsaka kostsamma tvister i framtiden. Gå till onlinetjänsten (annonslänk) >

Lite billigare juridiska dokument
Vi kan också starkt rekommendera juridiskadokument.nu som erbjuder enkla men juridiskt korrekta avtal och andra dokument. Givetvis ingår support.

relaterade artiklar

Köpa fritidshus

Bästa fonder 2021

Husbesiktning