DASH – om kryptovalutan

Dash rankas som en av de tio främsta kryptovalutorna idag. Den lanserades 2014 och designades för snabbhet och anonymitet och har efter en svajig inledning blivit en stabil spelare på marknaden.

Vilka ska investera i Dash?

Som med alla kryptovalutor är investeringar väldigt osäkra och du ska vara beredd på att värdet av din portfölj kan sjunka snabbt och rejält. Investera endast pengar du har råd att förlora. Med det sagt, dessa personer passar det att lägga en del av denna valuta i sin portfölj.

  • Kryptofantaster. Är du en erfaren och passioner investerare av kryptovalutor är det förmodligen en självklarhet att ha i portföljen.
  • Daghandlare. Kan du din sak och förstår valutans svängningar kan Dash bli en god affär. Liksom alla andra valutor på marknaden svänger det rejält och köper och säljer du vid rätt tillfällen finns stora möjligheter.
  • Bitcoinhandlare. Då Dash är en betydligt snabbade valuta än Bitcoins är det ett mycket bra komplement att inneha.
  • Traditionella valutahandlare. Det är inte alls en dum idé att säkra upp sin vanliga valutaportfölj med Dash. Det blir också allt vanligare.

Hur och var köper jag dem?

Om du vill investera i riktiga Dash finns det särskilda sidor där du kan göra det. Idag finns det väldigt bra, seriösa och trygga sidor där du kan handla som exempelvis Coinbase eller Etoro som också lagrar din kryptovaluta åt dig. Vi rekommenderar starkt Etoro då de inte kräver att man ska lämna ifrån sig sina ID-uppgifter i samma utsträckning.

Hur har Dash-kursen sett ut över tid?

Upp och ner, som med alla liknande valutor. Men från start till mål har det varit en lönsam affär. I grafen nedan ser du utvecklingen de tre senaste åren där du enkelt kan notera att efter en extrem prisuppgång fram till maj 2021 så dök kursen rejält för att sedan börja återhämta sig något därefter. Avkastningen för senaste 12 månaderna är dock ändå 155 %.

Dash - kryptovalutans kurs
Bild från Etoro
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.