Dogecoin – allt om kryptovalutan

Elon Musks egen favoritkryptovaluta som på bara några månader gått från att vara ansedd som skräp till att vara en av marknadens hetaste. Hur man egentligen ska se på den idag tvistas det om men fakta är att den mellan maj 2020 till maj 2021 gick upp närmare 20.000 procent (!!) innan den föll tillbaka. Den är dock upp över 11.000 procent på ett år och en investering då på 10.000 kronor är alltså värd när denna artikel skrivs över 1,1 miljoner kronor.

Var köper jag Dogecoin?

Det finns några seriösa och etablerade webbplatser där du på ett tryggt och säkert sätt kan köpa Dogecoin idag. Vi rekommenderar varmt Etoro där du snabbt kan registrera dig, sätta in pengar och köpa dina första coins. Allt på bara några minuter. Som alltid med kryptovalutor är det viktigt att tänka på att marknaden är väldigt volatil och du bör aldrig investera pengar som du inte har råd att förlora. Det är också viktigt att veta att genom att handla på Etoro behöver du själv ta upp vinster och förluster i din deklaration. Dogecoin kan idag inte handlas med genom ditt ISK.

Valutans utveckling

Så här har kursen på Dogecoin utvecklats sedan den lanserades på plattformen Etoro i juli 2020.

Dogecoin kurs
Bild från Etoro

Är Dogecoin säker att köpa?

Det finns två sätt att se på det:

  • Du kan utan tvekan handla valutan på en säker plattform utan att vara orolig för att den ska gå förlorad, det är som att handla på börsen idag. Tidigare handlades kryptovalutor på ett sätt så att du var tvungen att spara ner dem någonstans och då var riskerna betydligt större att tappa bort dem.
  • Däremot är investeringen i sig inte helt säker. Den kan gå upp till extrema nivåer man kan också tappa snabbt och rejält. Kryptovalutor är dessutom uppe på agendan för många länder och kan komma att regleras på ett sätt som kraftigt påverkar kursen framöver. Regleras de däremot inte kan kursen skjuta i höjden. Du får själv värdera om det är en risk du är villig att ta.
Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.