XRP Ripple – om kryptovalutan

En av de nyare men mer eftertraktade kryptovalutorna är XRP Ripple. Den skiljer sig en del mot de andra på marknaden då den från början inte var tänkt att vara en fristående valuta utan ett modererande lager vid transaktioner på plattformen Ripple Labs. Idag är den dock en av de fem största kryptovalutorna och likt alla andra svänger kursen rejält från dag till dag.

Vilka ska investera i XRP Ripple?

Det alla behöver veta är att XRP precis som alla andra valutor på marknaden är en högst osäker investering. Kursen svänger upp och ner rejält och du bör aldrig investera kapital du inte har råd att förlora. Lika bra affär som det kan vara, lika dålig kan den tyvärr bli. Men om du vill investera i valutan tror vi att du är någon av dessa:

  • Kryptofantaster. Är du en erfaren och passioner investerare av kryptovalutor är det förmodligen en självklarhet att ha i portföljen.
  • Daghandlare. Kan du din sak och förstår valutans svängningar kan XRP Ripple bli en god affär. Liksom alla andra valutor på marknaden svänger det rejält och köper och säljer du vid rätt tillfällen finns stora möjligheter.
  • Bitcoinhandlare. XRP Ripple är ett väldigt bra komplement till Bitcoins.
  • Traditionella valutahandlare. Det är inte alls en dum idé att säkra upp sin vanliga valutaportfölj med Ripple. Det blir också allt vanligare.

Var köper jag XRP egentligen?

XRP är inte ännu en kryptovaluta som fångats upp av de större börserna och handlarna utan köps på särskilda sidor. Idag finns ett flertal seriösa och stabila handlare att registrera sig hos. Vi rekommenderar sajten Etoro där du kan välja bland ett stort utbud kryptovalutor. Det är väldigt smidigt att registrera sig och börja handla, det tar faktiskt bara några minuter. Då Etoro (såklart) inte erbjuder ISK betyder det att du själv måste sköta deklarationen av eventuella vinster och förluster.

Hur har XRP Ripple-kursen sett ut över tid?

Den har alltid gått upp och ner kraftigt och kommer förmodligen alltid att göra det. Sett över tid har dock värdestegringen varit minst sagt imponerande. På diagrammet nedan kan du tydligt se hur det svänger på marknaden. Exempelvis sjönk kursen rejält under maj 2021 efter en längre tids rejäl uppgång. Mellan maj 2020 – maj 2021 var den totala uppgången 327 %. Det vill säga att investerade 10.000 kronor förvandlats till 42.700 på bara ett år.

Kurs XRP Ripple
Bild från Etoro

Vad kommer valutan vara värd i framtiden?

XRP Ripples framtida värde är högst osäker och det finns fler teorier än mynt på marknaden känns det som. Så illa är det givetvis inte men det är svårt sortera i djungeln av förutsägelser. En del analytiker tror att valutan kan nå ända upp till 1.000 USD medan andra är mer modesta och tror att 10 USD är toppen om några år. Stor skillnader med andra ord, men alla långt över dagens kurs.

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.