Advisa – omdöme och recension

Advisa är en låneförmedlare vars främsta mål är att finna så låga räntor som möjligt tillsammans med bästa möjliga villkor för sina kunder. Det är en mycket populär tjänst som dessutom är gratis för alla användare. Advisa tjänar inte sina pengar på dig som användare utan erhåller provision på sina förmedlingar. Ekonomisajten förklarar vad det är, hur den funkar samt ger ett övergripande omdöme.

Hos Advisa kan du både ansöka om helt nya lån men du kan också använda dem om du vill sänka dina befintliga lånekostnader, för olika typer av privatlån. De erbjuder ej förhandling av bolån. Ansökan går snabbt. Du gör en den på deras hemsida varefter de gör en kreditupplysning på dig. Du får sedan besked inom 24 timmar och överföring av pengar, om du beviljats lån, inom 3-5 arbetsdagar.

Vad Advisa erbjuder dig

Advisas tjänst och erbjudande kan hjälpa dig med följande:

 • Hitta privatlån med bra villkor och låg ränta för dig. Du kan ansöka om lån på 5-600 tkr där löptiderna, dvs tiden på vilken du måste betala tillbaka ditt lån, på 1-20 år. Genom Advisa gör du endast EN ansökan där de hjälper dig med förhandlingen med massor av låneinstitut. Processen är alltså betydligt enklare för dig och med största sannolikhet har de möjlighet att hitta en lägre ränta till dig.
 • Finna riktigt bra billån utan säkerhet. Även här gäller belopp på mellan 5-600 tkr och löptider upp till 20 år.
 • De kan även hjälpa dig med att samla dina lån för att på så vis få ner dina kostnader rejält.

Så kommer du igång med Advisa

En enkel snabbguide till hur du kommer igång med tjänsten och hur den fungerar:

 1. Börja med att besöka Advisas hemsida och läs igenom lånevillkoren så att de passar med vad du tänkt dig och klarar av. Ansök inte till privatlån innan du gjort det.
 2. Sätt igång med din ansökan. Fyll i formuläret där du anger olika personuppgifter samt hur mycket du vill låna och under hur lång tid du ska betala tillbaka det. Du kan också välja att lösa gamla lån här.
 3. Advisa gör en kreditupplysning på dig.
 4. Advisas verktyg och tjänst gör sitt genom att förhandla med många olika långivare där de med bäst villkor och ränta vinner förhandlingen och blir presenterade för dig. Idag samarbetar de med olika 36 långivare som exempelvis SEB, Wasa och Ikano.
 5. En rådgivare kontaktar dig för att presentera de olika buden. Du väljer efter det om du vill gå vidare eller inte. Du binder dig alltså inte till något genom att göra en ansökan.
 6. Väljer du ett av lånealternativen kommer ett skuldebrev skickas hem till dig i fysisk form. Det signerar du och skickar tillbaka.
 7. Avtalet/skuldebrevet anländer till Advisa och efter 3-5 dagar sitt pengarna på ditt konto.

Krav för att få låna hos Advisa

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige. Du behöver inte vara svensk medborgare.
 • Du måste ha fyllt 18 år.
 • Du måste ha en inkomst som uppgår till minst 10.000 svenska kronor i månaden.
 • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden.

Lånevillkor

Lånebelopp5.000 – 600.000 SEK
Lånets löptid1 – 20 år
RäntaFrån 2.95%
Effektiv räntaFrån 3.06 %
Ålderskrav, min och max18 – 75
Räntefritt för nya kunderNej
Godkänner betalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav120.000 SEK per år
Uppläggningsavgift0 SEK
Administrationsavgift0 SEK

Ekonomisajtens omdöme av Advisa

Vi kan varmt rekommendera Advisa för alla som vill sänka sina kostnader på sina privatlån. De har en snygg och användarvänlig hemsida och en väldigt enkel och snabb låneprocess för sina kunder, som därmed sparar både massor av tid och en del gråa hår. Du binder dig inte till något förrän du har signerat ett avtal vilket gör att det aldrig skadar att testa tjänsten för att se om du kan få lägre ränta – vilket du med största sannolikhet kommer att få.

Advisa är transparenta och du finner all nödvändig information på deras hemsida för ett tryggt och säkert lån.

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Ansökningsprocess
Nätverk
Support
4.8
Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.