Arcadia Finans – omdöme

Arcadia Finans är en låneförmedlare vars uppdrag är att försöka finna bästa möjliga lån för privatpersoner. Det ska vara snabbt, enkelt och säkert.

Idag har Arcadia Finans cirka 30 olika långivare i sitt nätverk som kan vara med och buda på den ansökan som du gör. Ett brett och bra nätverk ökar möjligheterna att hitta de lån med både bäst villkor, räntor och avgifter. Vi har tittat närmare på låneförmedlaren och ger vårt omdöme om den.

Villkor för lån via Arcadia Finans

LånetypPrivatlån, samlingslån, blancolån, snabblån, billån, omstartslån
Ålder18 eller äldre
InkomstMin. 10.000:- per månad eller 100.000:- per år.
FolkbokföringI Sverige sedan minst 1 år
BetalningsanmärkningDu måste sakna skulder hos Kronofogden
Belopp25.000 – 600.000 SEK
Löptid1 – 20 år
RäntaFrån 2.95 %
KreditupplysningGörs via UC
MedsökandeJa, det går bra
SamlingslånJa, Arcadia Finans erbjuder samlingslån
Anslutna långivare30+

Grundkrav hos Arcadia

För att kunna få en godkänd ansökan hos Arcadia Finans finns det ett antal grundkrav som behöver uppnås. De nämns ovan men vi har också samlat dem här för enkelhetens skull.

 • Du måste vara minst 18 år. För vetskap kan dock några av långivarna i nätverket kräva en högre ålder än så. Den brukar ligga på minst 20 år.
 • Du måste ha en lön efter skatt på 10.000 SEK i månaden eller 100.000 om året.
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige.
 • Du kan inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden. Dock kan du ha en betalningsanmärkning även om det kan påverka antal erbjudanden och villkoren för dem du får.
Arcadia finans omdöme
Skärmklipp från Arcadia Finans

Så lånar du hos Arcadia Finans

 • Börja med att gå till Arcadia Finans hemsida.
 • Använd formuläret direkt på startsidan för att ange önskat lånebelopp och löptid. Ange även dina kontaktuppgifter och godkänn villkoren. Du får direkt en uppskattning av vad din totala månadskostnad kommer att bli under din löptid.
 • Skicka in ansökan.
 • Nu gör de en kreditupplysning på dig via UC. Det gör endast en per ansökan, även om de kontaktar över 30 banker.
 • Inom ett dygn (arbetsdag) kommer du att erhålla ett antal låneerbjudanden att ta ställning till.
 • Läs noga igenom de olika erbjudandena och välj det som passar dig bäst. Signera det du önskar med BankID.
 • Pengarna betalas ut, normalt sett inom 1-3 bankdagar.

OBS! Din ansökan är absolut inte bindande och du kan utan problem tacka nej till alla. Ansökan är helt gratis.

Hur tjänar Arcadia Finans pengar om det är gratis?

Liksom alla andra låneförmedlare så tjänar de sina pengar genom provision på de lån som de förmedlar. Om du gör en ansökan och acceptera och signerar ett lån så får de procent på det som långivaren tjänar på ditt lån. Du som kund betalar därmed inget till Arcadia Finans.

Läs även: Recension av Sambla

Så är deras hemsida

En av de absolut viktigaste delarna i en snabb och smidig ansökningsprocess är hemsidan. Den ska vara tydlig och användarvänligt. Vi tycker att Arcadia Finans hemsida är just det. Det är enkelt att hitta rätt information om de olika lånen och de har en bra FAQ. Det är även minst lika enkelt att genomföra en låneansökan som du är klar med på bara några minuter. Vi samlade omdöme om hemsidan är att den håller riktigt bra nivå.

Kundernas omdöme om Arcadia Finans

Med 3,9 av 5 i betyg på Trustpilot tillhör inte Arcadia de bolag med högst betyg, men inte heller de med sämst. De positiva omdömena berättar om en snabb och smidig tjänst med en bra och trevlig support, vilket vi anser vara de viktigaste bitarna hos en bra låneförmedlare. De sämre betygen är snarare kopplade till en alltför aggressiv marknadsföring snarare än lånetjänsten i sig, alternativt till de personer som blivit nekade lån.

Ekonomisajtens omdöme

Vårt betyg av Arcadia Finans är högre än kundernas genomsnittliga. De har en otroligt snabb och smidig process med en tydlig och ärlig hemsida. Räntorna sticker inte ut och det finns inga dolda avgifter utan du får en tydlig bild av vad du faktiskt kommer att betala.

Vårt betyg: 4,5/5

KONTAKT
Hemsida: arcadiafinans.se
Telefonnummer kundtjänst: Ingen uppgift
E-post: kundtjanst@arcadiafinans.se
Kundtjänsten är öppen: Ingen uppgift
Adress: Alvar Aallon Katu 5 B LT1, FI-00100 Helsingfors

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Ansökningsprocess
Räntor & villkor
Support
4.5
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.