Ekonomen – omdöme och recension

Vi har tittat närmare på den helt nya jämförelsesajten Ekonomen för dig som söker privatlån. Vi ger också vårt omdöme om den. Trots att sajten funnits under väldigt kort tid har den redan blivit en uppskattad spelare med några av marknadens mest nöjda kunder.

Ekonomen är en klassisk jämförelsesajt vars uppdrag är att hitta det bästa lånet för dig. Det kan då handla om sådant som avgifter, löptider och ränta. Eller en kombination av alla tre. Tjänsten är gratis att använda och testa på, och du binder dig inte till något förrän du skriver under på ett låneavtal.

Villkor hos Ekonomen

Detaljer kring deras erbjudande
Lånebelopp5.000 kr – 600.000 kr
Löptid1 år – 18 år
Antal långivare i tjänsten38 st.
KreditupplysningUC
BetalningsanmärkningAccepteras ej

Stort nätverk av långivare

Ekonomen har ett imponerande nätverk av samarbetspartners där alla även är välkända och seriösa aktörer. De har sammanlagt 38 olika långivare i sitt nätverk. Detta är några av de långivare de arbetar med idag för att finna bästa möjliga lån för dig.

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.69%, uppläggningskostnad 0:-, aviavgift 25:-, ger en effektiv ränta på 7.05 %. Totalt belopp att återbetala 513 879:-. Månadskostnad 3 568:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 163 879:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-10-21. Återbet. tid 1-20 år.

Så går låneprocessen till hos Ekonomen

Ekonomens hemsida är väldigt lättnavigerad och ansökningsprocessen är otroligt smidig där själva ansökan inte behöver ta mycket mer än en minut.

  1. Börja med dig att besöka Ekonomens hemsida.
  2. Ange hur mycket du önskar låna och över hur lång tid. Fyll också i de personliga uppgifter som de efterfrågar samt om du önskar samla olika lån. Klicka ”påbörja din ansökan”.
  3. I näste steg fyller du i syfte med lånet, personnummer, anställningsform och civilstånd. Klicka sedan ”skicka in ansökan”
  4. Ekonomen gör en kreditupplysning på dig för att säkra din betalningsförmåga. De gör endast en kreditupplysning trots att de jämför 38 långivare.
  5. Låneprocessen sätter igång med att de skickar en fråga till alla de långivare som de samarbetar med och erbjuder den typ av lån du önskar.
  6. Du får en presentation av de bästa inkomna buden från de olika bankerna och långivarna. Det brukar gå fort.
  7. Välj det lån som passar dig bäst. Du kan givetvis tacka nej till dem alla.
  8. Du får, om du tackat ja, ett låneavtal som du signerar antingen med Bank-ID eller gammal klassisk signatur. Du väljer själv vilken variant du önskar.
  9. När avtalet har inkommit sitter pengarna på ditt konto inom några arbetsdagar.

Ekonomisajtens omdöme

Ekonomen särskiljer sig inte nämnvärt från andra jämförelsesajter när det kommer till villkor, räntor och avgifter. Och det är ju inte så konstigt då de inte själva är långivare. Där vi tycker att de sticker ut något, på ett positivt sätt, är deras otroligt enkla hemsida där det går rekordsnabbt att skicka in en ansökan. De har ett stort utbud av långivare i sin tjänst vilket ökar förutsättningarna att hitta bästa möjliga privatlån för dig. I kombination med att det är en kostnadsfri tjänst där du inte binder dig till något rekommenderar vi att du ger Ekonomen en chans, du har helt enkelt inget att förlora och sajtens enkelhet gör att det inte heller tar massa av din tid i beslag.

Om vi ska hitta något negativt är det att hemsidan inte erbjuder särskilt mycket information eller några former av tips. De fokuserar helt på själva ansökningsprocessen men kan nog missa en del kunder på att de känns lite hemlighetsfulla där det blir upp till kunderna att rota fram information kring lånen. Vi ska dock nämna att du självklart får all relevant information kring ditt låneerbjudande när du får ett sådant.

Vårt betyg: 4,5/5

Läs även: Recension av Sambla

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Ansökningsprocess
Räntor & villkor
Support
4.5
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.