Hypoteket Bolån – omdöme och recension

Hypoteket erbjuder marknadens kanske lägsta bolåneräntor. Men vilka kan ta del av erbjudandet och hur bra är egentligen Hypoteket Bolån? Det svarar vi på i den här artikeln.

Hypoteket Bolån erbjuder som namnet säger lån för att köpa bostad. Deras räntor är låga jämfört med konkurrenterna och när denna artikel publicerades låg de enligt nedan tabell. Observera: det är ej aktuella räntor utan räntor vid tidpunkten för artikelns författande och ska ge en bild av deras räntenivåer i jämförelse med konkurrenterna. För aktuella räntor besök Hypotekets hemsida.

1 år bundet1,04 %
Rörlig ränta1,25 %
3 år bundet1,39 %
5 år bundet1,59 %

Den enkla förklaringen till deras låga räntor är att de är en helt digital bolånegivare utan kontor som även innebär en mindre personalstyrka. Dessutom erbjuder de endast bolån och inga andra typer av lån vilket också håller nere de administrativa kostnaderna.

Hypoteket Bolån

Låneansökan till hos Hypoteket

Du ansöker enklast via deras hemsida där hela låneprocessen sköts digitalt. Du kan också ansöka via telefon men du behöver i båda fallen signera din ansökan med BankId. Det är ju det, tillsammans med att de inte tar några uppläggningsavgifter eller dylikt, som gör dem billigare än de traditionella bankerna.

Så går själva ansökan till

  1. Fyll i din ansökan. Gå till Hypotekets hemsida. Fyll i hur mycket du vill låna, typ av bostad och bostadens adress. Du kommer även få fylla uppgifter om dig själv och din ekonomiska situation.
  2. Bedömning av ansökan. Hypoteket gör direkt en kreditupplysning på dig samt en bedömning om du kan anses ha tillräcklig betalningsförmåga för beloppet du ansöker om.
  3. Du blir kontaktad. Efter cirka 1–3 bankdagar kommer Hypoteket höra av sig till dig för att diskutera vilken typ av upplägg som du önskar och om det är bäst lösning för dig.
  4. Bolåneerbjudande från Hypoteket. Du erhåller ett låneerbjudande via e-post som du sedan själv väljer om du önskar gå vidare med eller inte.

Det här kan du ansöka om hos Hypoteket

  • Att flytta ett befintligt bolån. Du kan enkelt flytta dina befintliga bolån till Hypoteket om du har lägre ränta. Har du bundna lån bör du räkna på om det lönar sig att lösa det men har du rörlig ränta kan du flytta lånet relativt snabbt utan att behöva betala din gamla bank något.
  • Ansöka om ett helt nytt bolån. Är du i färd med att köpa villa, lägenhet eller fritidshus kan du ansöka om ett helt nytt lån. Du behöver dock ha minst 35 % av köpebeloppet i insats.
  • Ansöka om lånelöfte. Letar du bostad är det viktigt att ha ett lånelöfte för att veta hur mycket du har att röra dig med, då ska du ansöka om lånelöfte. Det gör att du med trygghet kan ge dig in i en budgivningen med vetskapen om att Hypoteket preliminärt godkänt ditt lån. Har du bara angett 100 % korrekta uppgifter i din ansökan ska det innebära några problem i ett skarpt läge.
  • Låna upp en befintlig bostad. Äger du redan en bostad men har väldigt lite lån på den, då kan du öka på ditt bolån för att använda pengarna till att t.ex. renovera eller investera i fonder.

Räntan är samma för alla

Hos Hypoteket kan du inte förhandla om räntan. Samma ränta gäller helt enkelt för alla bolånetagare. Räntan skiljer sig beroende på olika bindningstid och/eller om du önskar rörlig ränta. Se ovan.

Vårt snabbomdöme av Hypoteket

Vårt omdöme baserar sig på processen och räntor/villkor. Vi tar inte i beaktande att de inte erbjuder alla lån (endast de som kan finansiera 35 % själva).

Hypoteket erbjuder låga räntor utan avgifter till bra villkor. Det gör de i en smidig process på en mycket bra och självförklarande hemsida. Deras support har genomgående goda omdömen där deras snabba service uppmärksammas av kunderna. Utbetalningarna från godkänt lån är snabba och sker inom 1-2 dagar.

Hypoteket är helt enkelt ett väldigt bra alternativ för alla som har förutsättningarna för att få ta deras lån och önskar sänka sina räntor några punkter. Vi har inte riktigt något att klaga på faktiskt.

Betyg hos Trustpilot 4,8.

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Ansökningsprocess
Räntor & villkor
Support
4.8
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.