Zmarta – omdöme och recension

Zmarta är en del av Zmarta Group som erbjuder en mängd olika typer av finansiella tjänster. En av dem är Zmarta som är är en låneförmedlare vars huvudfokus är att finna det bästa lånet för dig, med så låga räntor och goda villkor som möjligt. Det är dock inte det enda de gör utan de bistår dig även med hjälp att jämföra kreditkort, mobilabonnemang, försäkringar och olika varianter av sparande.

En ansökningsprocess är så smidig som den kan vara. Du gör en ansökan och de sköter sedan förhandlingen med över 20 banker och långivare. Du behöver alltså inte göra en ansökan på varje hemsida med allt det innebär utan det sköter Zmarta åt dig. Senast 24 timmar efter din ansökan kommer du presenteras ett antal förslag för ditt tilltänkta lån. Det är givetvis inte bindande att göra en ansökan.

Hemsidan

Låneförmedlaren har en av de snyggaste och mest lättnavigerade hemsidorna i branschen. Vi skulle inte argumentera emot om någon sa att det är branschens bästa hemsida. Du hittar väldigt lätt runt för att både finna rätt information men också göra olika typer av ansökningar. Känslan är att de är transparenta och vill att din resa ska bli så smidig som möjligt. Information är lättillgänglig och uppdelad på ett sätt att du inte behöver leta dig fram i all evighet. Menyn är så tydlig som den kan vara och den hjälper dig hitta rätt direkt.

Zmarta hemsida toppklass

Villkor för privatlån via Zmarta

Så här ser villkoren och kraven ut för att få ta lån via Zmarta:

Ålder18 eller äldre
InkomstMin. 100.000/år
FolkbokföringI Sverige endast
BetalningsanmärkningGodkänns ej. Undantag finns, se längre ner.
Belopp1.000 – 600.000 SEK
Löptid1 – 20 år
Ränta2.95 – 8.15 % (normalt sett)
Kreditupplysning1 per enskild ansökan
MedsökandeOk!
SamlingslånJa!
UtbetalningInom 3 – 5 dagar efter undertecknad avtal
AvbetalningMånatligen eller mer om så önskas

Så jämför du privatlån och bolån hos Zmarta

  1. Du börjar med att besöka Zmartas hemsida och fylla i hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningstid du önskar. Efter det fyller du i dina personuppgifter och godkänner ansökan med ditt Bank-ID.
  2. Zmarta gör en kreditupplysning för att trygga sig om din betalningsförmåga, som de sedan delar med alla de långivare som de skickar din ansökan till.
  3. Förhandlingen för att hitta rätt ränta och bästa villkoren drar igång. Du gör ingenting.
  4. Alla lån de hittat presenteras för dig och när du väl bestämt dig för ett skickar du in ett signerat låneavtal till Zmarta. Din ansökan är inte bindande och tackar du nej till alla kostar det dig ingenting.
  5. När Zmarta erhållit låneavtalet sitter pengar på ditt konto inom 3 – 5 dagar.

Vad tjänar Zmarta pengar på egentligen?

Du betalar ju ingenting för att använda Zmartas tjänst, då kanske du undrar hur de tjänar pengar egentligen och om det finns dolda avgifter. Svaret är helt enkelt att Zmarta erhåller provision från den bank eller långivare som ”vinner” avtalet med dig.

Lån med betalningsanmärkning

I normala fall beviljar inte Zmarta lån för dig som har en betalningsanmärkning. Men, det finns undantag. Då de samarbetar med många olika långivare och några faktiskt godkänner lån med betalningsanmärkning finns det tillfällen när du kan beviljas lån ändå.

  • Äger du en bostad (och därmed har den som säkerhet) kan du ta lån upp till 200.000 SEK.
  • Har du hjälp av en medsökande som har tillräckligt god ekonomi kan du ta lån upp till 125.000 SEK.

Är du intresserad av lån kan vi även rekommendera att läsa våra omdömen av Advisa och Likvidum.

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Ansökningsprocess
Nätverk
Support
4.6
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.