Äktenskapsförord på engelska

Ska ni gifta er eller är det kanske redan och vill att delar av den egendomen ska vara enskild och därmed inte en del av bodelningen? Då behöver ni tillsammans upprätta ett äktenskapsförord. I de fall den ena parten inte talar svenska eller är dålig på det men behärskar engelska väldigt väl, då är det en god idé att upprätta äktenskapsförordet på engelska.

Ekonomisajten tillhandahåller ett gratis förord på svenska men har tyvärr inget på engelska. Istället har vi granskat juridiskadokument.nu’s version och paket för engelskt äktenskapsförord. Hos dem köper ni ett juridiskt korrekt dokument för endast 495:-. Dessutom ingår support i priset.

Äktenskapsförord på engelska eller svenska?

Det är väldigt viktigt att båda parter som upprättar förordet helt och hållet förstår innebörden av det. Om en part inte gör det riskerar äktenskapsförordet att ogiltigförklaras i ett senare skede och när det blir aktuellt att ta fram det. I Juridiskadokuments paket ingår därför ett avtal på svenska med tillhörande instruktioner och ett exakt likadant men på engelska med instruktioner. På så vis kan båda parter läsa på ordentligt och förstå avtalet.

Avtalet är upprättat på ett sådant sätt att det går att välja mellan ett flertal olika alternativ:

  • Att all egendom ska specificeras på så sätt att den är den ena partens enskilda egendom.
  • Att endast den ena partens egendom ska vara enskild.
  • Att egendomen som parterna tog med sig in i äktenskapet ska vara enskild medan dem som skaffats därefter ska vara gemensam.
  • Att eventuella arv eller gåvor ska vara enskilda.
  • Välja helt fritt vilken egendom, specificerad, som ska vara enskild egendom.

Ett äktenskapsförord kan ingås efter man gift sig och det går bra att ändra det under äktenskapets gång om båda parterna önskar det. Se alltid till att skicka in det till Skatteverket efter det är klart och signerat av båda parter.

Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.