Lexly – omdöme och recension

På Lexly kan privatpersoner och företag få hjälp med att skriva juridiska avtal. Tjänsten skräddarsyr allt från äktenskapsförord och bodelningsavtal till affärsavtal. Du kan antingen skapa avtal via onlineverktyget eller ta hjälp av en jurist via telefon.

Enkel onlinetjänst för juridiskt korrekta avtal

Lexly har ett stort utbud av olika avtal för olika skeden och situationer i livet. Det kan handla om samboavtal och skuldebrev när det är dags att flytta ihop, skilsmässoansökan när livet tar sig den vändningen och bouppteckning när någon i familjen går bort. Alla avtal i Lexlys utbud skriver du direkt på deras hemsida i en väldigt enkel och smidig process med tydliga förklaringar för varje del. Det går dock också att göra det via telefon tillsammans med en av deras jurister. Avtalen är undantagslöst framtaget av jurister så du kan känna dig trygg med att de är korrekta. Vill du ändå ha lite extra hjälp av en jurist kan du enkelt lägga till en sådan för en mindre kostnad. Med mindre kostnad menar vi här betydligt mindre än om du vänder dig till en juristbyrå.

En del av Lexlys utbud på avtal

ArvskifteFramtidsfullmaktRegressavtalSkuldebrev
Bodelning skilsmässaGåvobrevSamboavtalTvist
BouppteckningHyreskontrakt 2:a handSamäganderättsavtalTestamente
Deklaration bostadKöpekontrakt bilSkilsmässaVårdnadstvist

Priser för Lexlys avtal

Priserna varierar ganska mycket beroende på avtalstyp och komplexitet. De kostar allt från ett par hundralappar till några tusen. Vill du dessutom lägga till en jurists tid kostar det ytterligare pengar (men inte alltid), och även där varierar det. Enklast är att du själv går in på deras hemsida och tittar vad just det avtal du behöver kostar. Något du dock alltid kan vara trygg med är att det är ett betydligt billigare alternativ än att låta en juristbyrå sköta det helt åt dig.

Priserna lägre genom samarbetspartners

Lexly växer ständigt och har under åren byggt upp ett nätverk med samarbetspartners. Dessa partners vittnar inte endast om tjänstens kvalitet utan de kan även många gånger ge dig rabatter, eller ibland t.o.m. gratis avtal. Ett exempel på gratis avtal är deklarationshjälp efter försäljning av bostadsrätt, som du får när du sålt bostad genom Svensk Fastighetsförmedling.

Lista på några av deras större samarbetspartners

Lexly partners

Så fungerar Lexly

Som privatperson så börjar du alltid med att teckna ett konto hos Lexly, medan företag skriver upp sig på ett abonnemang. Vill du sedan skriva avtal så gör du det enklast online via deras formulär, eller så gör du det tillsammans med en jurist över telefon. Så här fungerar det två alternativen:

Avtal online hos Lexly

 1. Välj avtal. Antingen vet du vad du behöver och köper det direkt eller så får du hjälp med det genom att svara på några enkla frågor.
 2. Fyll i formulär. En grundmall genereras där du får svara på ett antal frågor.
 3. Avtalet skapas åt dig. Lexly skapar automatiskt ett juridiskt korrekt avtal som passar den situation du befinner dig i och efter de behov du har.
 4. Du betalar för avtalet. Givetvis är det en smidig process.
 5. Avtalet mailas till dig. Lexly skickar en färdig PDF åt dig. Givetvis går det att kostnadsfritt korrigera i det om du upptäcker att du lämnat fel uppgifter.

Avtal via telefon

 1. Börja med att boka en telefontid via deras hemsida. Ange namn, kontaktuppgifter och när du önskar ha telefonmötet.
 2. Juristen ringer och hjälper dig. Tillsammans med juristen svarar du på ett antal frågor kring din situation och väljer ut rätt avtal för dig. Hen hjälper dig sedan steg för steg med att fylla i avtalet.
 3. Betala för avtalet. Betalnings sker exempelvis via kort eller Swish. Det är något dyrare att göra det på det här sättet men det skapar också en större trygghet.
 4. Lexly skickar avtalet. Du får, när det är klart och betalt, ditt färdiga avtal via mail. Givetvis kan du även här korrigera avtalet i efterhand om något blivit fel.

Läs även: Recension av juridiskadokument.nu

Ekonomisajtens omdöme av Lexly

Vi är stora fans av Lexly som verkligen förenklat processen med att skapa avtal. Det blir billigare och enklare för alla kunder som dessutom kan känna sig trygga med att avtalen är juridiskt korrekta. Processen är snabb, tydlig och enkel även för de som kanske är mer obekväma med att göra saker online, och vill man inte göra det online erbjuder de tjänsten även via telefon. Ska vi hitta något negativt med denna aktör är att vissa avtal är i dyraste laget men samtidigt är det betydligt billigare än att anlita en jurist. Se vårt samlade betyg längre ner.

5 vanliga frågor om Lexly

 1. Går det att lita på Lexlys avtal?
  Ja, alla avtal är juridiskt korrekta och skapta av jurister. Skulle det ändå, mot all förmodan vara fel på något, har de en så kallad ansvarsförsäkring och tar fullt ansvar för det. Fyller du själv i någon uppgift fel så är det dock på ditt eget ansvar.
 2. Får jag rätta mitt avtal?
  Ja, du har fjorton dagar på dig att rätta avtalet om du fyllt i något fel.
 3. Varför kostar det mer via telefon än online?
  Helt enkelt för att det tar mer tid i anspråk för Lexlys experter. I gengäld kan du känna dig helt trygg med att du fyllt i allt rätt.
 4. Får jag testa gratis?
  Nej, det finns inga sådana möjligheter i dagsläget. Är du osäker på vilket avtal du behöver kan du däremot gratis få den typen av konsultation.
 5. Hur skickas avtalet/avtalen?
  De skickas normalt sett som pdf till din mail. Önskar du att få det skickat som papperskopia till din postlåda går det dock också bra. Då behöver du begära det.
KONTAKTINFO

Hemsida: lexly.se
E-post: info@lexly.se
Telefon: 0771-240024
Öppettider support: Måndag till Fredag 8.00 till 22.00
Adress: Sveavägen 17, 111 57 Stockholm

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Hemsida
Priser
Support
Användarvänlighet
4.8
Foto av författare

Lucas Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.