Qred – omdöme och recension

Qred är en omtyckt långivare som erbjuder företagslån, kreditkort och fakturaköp. De har en mycket snabb och smidig ansökningsprocess som värderas högt bland deras kunder. Vi har tittat närmare på bolaget och ger vårt omdöme om det.

Villkor för lån hos Qred

Qred erbjuder ovanligt snabba ansökningsprocesser på en marknad som redan är snabb. Som med varje långivare kommer dock alltid ett anta villkor för lånet.

LånetypFöretagslån
Belopp10 000 – 1 miljon SEK
RäntaFast månadsavgift (se nedan)
Löptider1 – 18 månader
Inlösen förtidJa, utan extra kostnad. Ingen bindningstid.
UppläggningsavgiftNej, inga uppläggningsavgifter eller andra dolda avgifter
Ansökan med BankIDJa
Lån utan säkerhetJa
Personlig borgenJa, det krävs
KreditupplysningCreditsafe på HB, KB, EF. UC på AB.
UppläggningsavgiftGratis

Ingen ränta, istället månadsavgift

De flesta långivare har ränta på sina företagslån men Qred har ett annat upplägg. De har istället en fast månadsavgift vilket innebär att kunden betalar exakt samma summa varje månad. Summan/avgiften sätts efter en individuell bedömning av företaget och kan skifta något från fall till fall. Utöver månadsavgiften tillkommer inga som helst andra kostnader så du kan känna dig trygg med att veta vad du ska betala.

Så ansöker du om ett företagslån hos Qred

Att ansöka om ett företagslån hos Qred går supersnabbt och är dessutom helt kostnadsfritt. Processen ser ut såhär:

 • Gå till deras hemsida och klicka dig vidare till ”ansök om företagslån”
 • Fyll i lånebelopp, organisationsnummer och kontaktuppgifter till företrädaren.
 • Skicka iväg ansökan.
 • Inom en banktimme får du ett eller flera erbjudanden som passar dig.
 • Besluta dig om avtalet fungerar för dig och signera i sådant fall med BankID.
 • Då får pengarna inom en bankdag.

Övriga tjänster

Utöver företagslån kan du även erbjuder Qred även förmånsfulla kreditkort med cashback på varje köp. Kreditkorten är dessutom helt fria från årsavgifter, användaravgifter och valutapåslag. Kreditkortet kan utöver vanliga köp också användas till att betala fakturor.

Qred har dessutom factoring i sitt utbud vilket i enkla termer är fakturaköp. Man säljer fakturan till långivaren och erhåller betalning inom 24 timmar. De köper alltid fakturan utan regress såvida ens kund bedöms kreditvärdig för beloppet.

Läs även: Recension av Froda

Fördelar med Qred

 • Enkel och snabb ansökningsprocess
 • Snabba utbetalningar
 • Kostnadsfria företagsutlägg i upp till 45 dagar
 • Har en chattsupport
 • Inga dolda avgifter
 • Ingen bindningstid
 • Kreditansökan via Creditsafe
 • Bra och användarvänlig hemsida med mycket information

Kundernas omdöme

En mycket populär långivare med genomgående höga betyg bland sina kunder. Det är deras smidiga och okomplicerade process och deras personliga service som lyfts fram extra. Deras snittbetyg hos Trustpilot ligger per 2022-05-31 på 4,7/5 vilket vittnar om ett seriöst bolag med en bra kundkontakt. Betyget ger dem dessutom en topplacering på listan över mest omtyckta långivare.

Ekonomisajtens omdöme

Rekordsnabba låneprocesser i en smidig och personlig process ger alltid goda omdömen, och vi gör inget undantag. Hos Qred går det att få lån även med en betalningsanmärkning om återbetalningsförmågan anses god. Det visar både på flexibilitet och ansvar. Hemsidan är snygg och användarvänlig och även om den kanske inte håller riktigt samma nivå som exempelvis Capcito är den absolut av hög klass. De har tydlig information på hemsidan och en bra FAQ. Med Qred kommer inga dolda avgifter vilket alltid är ett plus, och du får alltid en ärlig bild av vad dina kostnader kommer att landa på. Något höga månadskostnader men för företag som behöver snabba lån utan säkerhet är det helt klart ett bra alternativ.

KONTAKTINFO

Hemsida: qred.se
E-post: support@qred.se
Telefon: 020-150 333
Öppettider support: Må-fre 8.00-17.30
Adress: Tulegatan 15, 113 53 Stockholm

Ekonomisajtens betyg

Ekonomisajten

Ansökningsprocess
Avgifter & villkor
Support
Hemsida
4.5
Foto av författare

R. Sandgren

Erfaren skribent och webbredaktör med intresse för sökmotoroptimering, copywriting och digital marknadsföring. Medgrundare av Ekonomisajten.com samt ett flertal andra sajter inom jobb/bostad/ekonomi.